All inclusive top hotels
Home » Stad Antalya

Stad Antalya

kuststreek AntalyaAntalya is een stad en populaire badplaats in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. Het is tevens het hoofdstadsdistrict van de gelijknamige provincie Antalya. De Baai van Antalya waar het aan ligt, is naar deze stad genoemd.

Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen.

De proviciehoofdstad Antalya is de grootste stad van Turkije's `Turkoize Kust' en is zeker een bezoek waard wanneer je langs de zuidkust reist. Dankzij haar fraaie uiterlijk trekt de stad ieder jaar vele toeristen aan. Ondanks haar grootte heeft Antalya haar typisch Turkse karakter weten te behouden, in tegenstelling tot uitgesproken toeristenplaatsjes als Kusadasi, Marmaris, Bodrum en Side.

Antalya is een belangrijke vakantiebestemming voor toeristen die Turkije bezoeken. In het historische centrum zijn er verschillende moskeeën en pleinen te bezoeken. Er is ook een lange, niet autovrije, winkelstraat met vestigingen van verschillende ketens, maar ook lokale handelaars. Opvallend is dat deze tot in de late avond open blijven. De stad is gelegen aan de Turkse Rivièra, hoewel de kust zelf op een aantal kilometer van het centrum ligt.

De flora in en rond Antalya is schitterend. Langs brede boulevards staan gigantische palmen. De cypres die je overal in de omgeving van Antalya aantreft maakt deel uit van de oorspronkelijke flora in dit gebied. Overal elders in Turkije, in tuinen en op kerkhoven, is ze door mensen geplant. Als je het drukke stadsleven tijdelijk wil ontvluchten loont een bezoek aan een van de zeer fraaie parken die de stad rijk is.